Opiskelijan kroonista rahapulaa voi yrittää lepytellä vanhempien lahjonnalla. Päätin tänään valmistaa vanhemmilleni ruuan valmiiksi töiden jälkeen, jotta rahakukkaron nyörit aukenisivat minulle helpommin. Ehkäpä saankin rahoituksen järjestymään ensiviikonlopun Oulun-matkalle. Jee!

KASVISLASAGNE (pieni vuoallinen, isoon vuokaan tuplaa ainesten määrä)

lasagnelevyjä

1/3 kesäkurpitsaa

200g tuoreita herkkusieniä

1 sipuli

4 valkosipulinkynsi

1/2 paprikaa

2 pientä tomaattia

hieman juustoraastetta

Juustokastike:

1/2 dl vehnäjauhoja

3 dl maitoa tai kermaa

50g juustoraastetta (osan voi ripotella lasagnen päälle)

mausteita (suolaa, paprikajauhetta, soijakastiketta, mustapippuria...)

Juustokastike:

Kaada neste ja jauhot kattilaan. Hämmennä juustokastiketta koko ajan, kun kastike alkaa paksuuntua, lisää sekaan juustoraaste.

Lasagne:

Paista sienet, sipulit, paprika ja kesäkurpitsa paistinpannulla. Itse paistoin täytteet erissä, jotta eri kerroksiin sai eri täytettä.

Kaada vuoan pohjalle juustokastiketta ja asettele päälle lasagnelevyjä. Levyjen päälle laita täytettä ja uusi kerros kastiketta. Tee näin 3-4 kerrosta.

Päällimmäiseksi asettele vuokaan tomaattirenkaat ja niiden päälle kastike. (Itse kyllä laitoin ensin kastikkeen ja sitten renkaat). Ripottele halutessasi päällimmäiseksi hieman juustoraastetta.

Anna lasagnen paistua 225' noin 40-45 minuuttia. Uunista oton jälkeen anna lasagnen vetäytyä 10-20minuuttia.

Neiti Omenapuu