Tarvitset:

Lohifilettä (määrä riippuu siitä, kuinka monta syömäriä on laskuissa)

Huom! 5,95 €/kg ei loppuen lopuksi ole kauhean isosumma opiskelijabudjetillakaan, kun ostat kalaa kuitenkin vain pienen palan! Etenkin, kun ajattelee kalan herkullisuutta ja terveellisyyttä;)


Merisuolaa
Sitruunapippuria, tilliä, valkopippuria
1/2 sipulia
1-2 valkosipulinkynttä (uskokaa pois! Valkosipuli toimii jopa lohen kanssa!)
1/2 prk säilykeherkkusieniä
juustoraastetta

Laita lohifilee leivinpaperilla vuorattuun lasivuokaan. Näin vältyt 2 tunnin rasvan skrapaussessiolta vuoastasi - nim. tiedänmistäpuhun.
Rouhi/ripottele kalan pinnalle suolaa haluamasi verran (jotkut tykkää suolaisemmasta kalasta kuin toiset). Ripottele pippureita sekä reilusti tilliä. Asettele pilkotut sipulisuikaleet lohen pinnalle. Halutessasi voit nakella myös valkosipulisilppua sekaan. Asettele päällimmäiseksi herkkusieni viipaleet. Paista n. 200 asteessa n. 45 min (riippuen kalafileen paksuudesta, painosta jne).

Kuva
1: kala ennen uuniin loikkaamista.



Kuva 2: Kala lautaselle loikanneena.



Tämä kala maistuu parhaimmalta keitettyjen perunoiden ja simppelin vaaleankastikkeen kera.

Neiti Mansikkatarha