Kun on kiire, ja jääkaapistasi löytyy edellisenä päivänä tehtyjä jauhelijapihvejä (ohje esim. http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=364&rname=lihapy%C3%96ryk%C3%84t, jota itse käytin) sekä paistovalmis patonki, loihdit itsellesi käden käänteessä mitä herkullisimman välipalan.

Ota paistovalmis patonkisi pois muovipakkauksesta ja aseta se uunipellille. Halutessasi voit sivellä sen vedellä, jotta kuoresta tulee rapea, ja ripotella väliin vaikkapa juustoraastetta ja paprika-/sipulikuutioita. Tyrkkää koko höskä uuniin (varmista, että uuni on lämmitetty pakkauksessa mainittuun lämpötilaan). Paista, kunnes patonki on kullanruskea (mitä se ikinä tarkoittaakaan). Anna jäähtyä tovi.

Sillä aikaa voit lämmittää jauhelihapihvejä hyvältä tuntuvan määrän mikroaaltouunissa. Halkaise patonki, ja asettele sen päälle halkaistut jauhelihapihvit. Seuraavaksi voit koota patongin väliin, mitä ikinä kaapeistasi löytyy: ketsuppia, kurkkusalaattia, kurkkua, tomaattia, sinappia, hampurilaiskastiketta, sieniä jne. Nauti lämpimänä maitolasillisen kera.

1843403.jpg
Herrrkullista.

neiti Mansikkatarha

P.s. Itsevalmistettujen jauhelihapihvien sijaan voi patongin väliin laittaa esimerkiksi kanapihvejä/-fileitä, kasvispihvejä, kalamurekepihvejä tai kaupasta ostettuja, ihania, säilöntäaineita täyteen pumpattuja einespihvejä!