Tällä viikolla päätin valmistaa makaronilaatikkoa ruuaksi, kun tuli kananmunia ostettua kymmenen munan pakkaus. Tulevaisuudessa on siis luvassa paljon kokkauksia, joissa pikku munaset seikkailevat.
Makaronilaatikko
2,5 dl makaroneja
200g jauhelihaa
1 sipuli
Munamaito:
4dl maitoa
2 kananmunaa
Vuokaan:
tilkka öljyä vuoan voiteluun
1. Keitä makaronit lähes kypsiksi (ohjeen mukaan) ja valuta vesi pois.
2. Kuori ja pilko sipuli sopivan kokoisiksi paloiksi.
3. Ruskista jauheliha ja sipuli paistinpannulla. Mausta jauheliha mieleisilläsi mausteilla (esim. suolalla, pippurilla, chilillä, paprikalla...)
4. Sekoita keitetyt makaronit ja jauheliha keskenään, jonka jälkeen kaada seos voideltuun vuokaan.
5. Sekoita munat ja maito sekaisin.
6. Kaada munamaitoseos vuokaan tasaisesti makaronien päälle.
7. Anna makaronilaatikon paistua uunissa n. 40 minuuttia 200 asteessa.
Neiti Omenapuu
Ps. Makaronilaatikko on varsin edullita opiskelijaruokaa, sillä sitä voi tehdä kerralla isommankin satsin. Reseptin tuplaamalla saa jo aika moneksi päiväksi herkullista kotiruokaa. Jos saman ruoan syöminen alkaa nopeasti kyllästyttämään, niin kannattaa ruokareseptejä esimerkiksi puolittaa.
Kommentit