Muistoja lapsuudesta. Äiteen tekemät herrrkulliset lihapullat - mmmm! Meikäläisen lemppariruoka sekä pottujen, että spaghetin kera.

Ja mitä tämän satsin hintaan tulee, se ei ole päätä huimaava. Lisään ainesten perään hintoja. Osa löytyi jo valmiina kaapista, joten niiden alkuperäisestä hinnasta ei ole mitään hajua.

 


Tarvitset:

Tästä annoksesta tulee n. 30 lihapullaa, riippuen tietenkin minkä kokoisia tekee.

Lihapullat on kätevä pakastaa pusseihin, jolloin niistä saa helposti ja nopeasti ruokaa pitkän koulupäivän jälkeen.


400 g naudan paistijauhelihaa (2,49 € rasia)

1 pss sipulikeittoaineksia (alle euron?)

1 prk kermaviiliä (0,49 € purkki)

1 kananmuna (6 munan kenno 0,89 €)

1 rkl sinappia

n 1/2 dl korppujauhoja (voi tehdä itse kuivuneesta vaaleasta leivästä)

Paprikajauhetta, mustapippuria, valkopippuria

Haluattessa Valkoliekki valkosipulimurskaa ja oreganoa.


Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi mureketaikinaksi. Anna taikinan muhia hetki jääkaapissa, ja pyörittele sitten lihapulliksi (helpottaa, jos kastelet kädet kylmällä vedellä). Paista uunissa 225 asteessa n. 15-20 minuuttia.


Lihapullakastike

yhdelle hengelle riittää mainiosti puolet tästä kastikemäärästä


n. 2 rkl voita

n. 3 rkl vehnäjauhoja

n. 4 dl vettä

1 rkl sinappia (jos tarjoat keitettyjen perunoiden kera) TAI 1 rkl tomaattipyreetä (mikäli pastan kera)

1/2 lihaliemikuutio

1 rkl soijakastiketta

Mustapippuria, valkosipulijauhetta ym.

Lihapullia


Ruskista vehnäjauhot voissa. Lisää vesi ja sekoita hyvin ja nopeasti, ettei kastike paakkuunnu. Lisää mausteet ja anna kiehua n. 10-15 min. Lisää loppuvaiheessa valmiit lihapullat kastikkeeseen.


Neiti Mansikkatarha