Tällaisena ensimmäisenä talvipäivänä tekee mieli lämmintä keittoa ja sen seurana tuoretta leipää.

Saanen esitellä helpon ja nopean leipäohjeen:


Teeleivät (itse asiassa juuri näiden leipien vuoksi rupesi tekemään mieli kanakeittoa)

2-4 kpl, riippuen koosta

3 dl sämpyläjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa ja sokeria
1 1/2 dl kylmää maitoa
Pari ruokalusikallista=loraus öljyä

2061698.jpg

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää maito ja öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta 2 tai 4 pyöreää teeleipää pellille, ja pistele niihin reikiä haarukalla. Paista 225 asteessa noin vartti. Nauti teeleivät heti tuoreena esim. keiton tai pelkän teen seurana.

Tätä ohjetta on helppo muokata makunsa mukaan lisäämällä taikinaan esim. porkkanaraastetta, juustoraastetta, tai tekemällä taikinan pelkästään vehnäjauhoihin leivistä tulee sopivia teen kanssa nautittavaksi.

Sitten, tuoreen leivän kaveriksi:

Broilerikeitto

2061708.jpg

Tarvitset:

Vettä
Kanaliemikuutio
Suikaloituja pakastevihanneksia (lisäksi heitin itse sekaan pari perunaa ja porkkanaa)
Broileria (esim. broilerisuikaleita ruskistettuna tai mikäli opiskelijanbudjetti sallii jopa grillattua kanaa)
Sipulia + valkosipulia
Mausteita: pippuria, currya, paprikajauhetta, chilijauhetta...)
Loraus chilikastiketta
Reilu nokare Creme Bonjour valkosipuli- tuorejuustoa

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kanaliemikuutio (mikäli lisäät tuoreita vihanneksia, laita ne jo kiehumaan). Ruskista raa'at broilerisuikaleet ja mausta makusi mukaan. Kuullota sipuli broilerin kanssa pannulla. Lisää liha keittoon yhtä aikaa pakastevihannesten kanssa. Lisää mausteita, chilikastiketta ja tuorejuustoa. Anna porista vielä tovi.

Neiti Mansikkatarha