Neiti Omenapuu on jo pitemmän aikaa hehkuttanut minulle soijapaloja: ne ovat kuulema maittavia, helppoja valmistaa ja mikä tärkeintä, riittoisia ja edullisia opiskelijaravinnoksi. Nyt oli sitten pakko itsekin hankkia käsiini Soyappétit:n Soijapaloja (350 g/pss, maksaa n. 2,35 €), ja alkaa testaamaan ovatko ne oikeasti NIIN hyviä, kuin neiti Omenapuu väittää.


Tätä kastiketta varten tarvitset:
n. 1 dl soijapaloja
1 pieni sipuli
1 pieni porkkana
paprikaa (vajaa puolikas)
valkosipuli (itse silppusin puolikkaan... O_o)
1 tlk tomaattimurskaa (chili-maustettu on kerrassaan mainiota)
tilkkanen vettä
kana-/liha-/kasvisliemikuutio
mausteita (rouhittua mustapippuria, valkopippuria, cayannepippuria, ja tietenkin mielettömästi yrttejä!)
n. 1 dl ruokakermaa

sekä lisäkkeeksi keitettyä pastaa.
Tästä annoksesta syö aivan hyvin 2 hlöä, ja voi olla että ylikin jää. Itse pakastin ylijääneen kastikkeen pahan päivän varalle.

Tee näin:
Liota soijapaloja vedessä pussin ohjeen mukaisesti n. 10-15 min (jossain lähteessä sanottiin, että lämpimässä vedessä).
Pilko sillä välin silpuksi sipuli, porkkana (voi myös raastaa, jolloin tulee varmasti kypsäksi), paprika sekä halutessasi valkosipuli. Kuullota kasviksia rasva tilkassa korkeareunaisessa pannussa, ja lisää myös liotetut soijapalat. (kuva 1.)
Lisää tomaattimurska, ja hieman vettä, ettei kastike pala heti pohjaan. Heitä sekaan esimerkiksi kanaliemikuutio, sekä muut mausteet. Jos käytät kuivattuja yrttejä, lisää ne tässä vaiheessa. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen n. 10 min.

Tällä välin pastakin on jo ehtinyt kiehumaan tovin, ja voit lisätä kastikkeeseen kerman, sekä (mikäli saatavilla)  tuoretta basilikaa, persiljaa ja oreganoa silputtuna. Anna kastikkeen muhia vielä 5 min. Voit lisätä vielä joukkoon hyvää juustoraastetta, jos kastike tuntuu liian vetiseltä (huomaa, että pastakastikkeen kuulukin olla paksua!). (kuva 2.)

Valuta pasta ja kauho kastiketta pastan päälle. Sitten vain murkinoimaan. (kuva 3.)

1868719.jpg
Arvio:
Yllätyin, kuinka hyvältä soijapalat lopulta maistuivat
! Kuiviltaan niitten mausta tuli mieleen kuivakorppu tms., mutta ruoan seassa ne maistuivat oikein mukavilta. Soijan salaisuus lienee sen monimuotoisuus: mausteilla siitä saa muunneltua monta eri variaatiota. Suosittelen! Tulen käyttämään soijapaloja tulevaisuudessakin.

neiti Mansikkatarha

Ps.
Pahoittelen kuvien laatua. Koitin lisätä joukkoon kuvia valmistusvaiheista, koska olemme saaneet palautetta koskien reseptiemme "helppoutta". Toivottavasti olemme onnistuneet parantamaan tasoa.