Päätimme Neiti Mansikkatarhan kanssa kokkailla yhteistuumin perjantai-illan ruokaa. Mieltymyksemme soijaa kohtaan tuntien päätimme kokata soijatomaattikastiketta ja pinaattituorepastaa. Suosittelen muitakin kokeilemaan!

SOIJATOMAATTIKASTIKE

Soijaa

Paseerattua tomaattia

 Sipulia

Valkosipulia

Porkkanaa

Mausteita (mm. Sambal Oelekia, ihanan tulista maustetahnaa!)

1. Turvota soijat kattilassa. Lisää keitinveteen yksi kasvisliemikuutio, niin soijat imevät valmiiksi makua itseensä.

2. Kuulota sipulit, valkosipuli ja porkkana pannulla. Lisää sekaan turvotetut soijapalat ja paseerattu tomaatti.

3. Anna kastikkeen hautua rauhassa kannen alla. Mausta kastike mieleiseksi. Havaitsimme Neiti Mansikkatarhan kanssa, että Sambal Oelek rokkaa todella hyvin soijakastikkeessa.

4. Keitä tuorepasta kypsäksi. Huuhtele sitä halutessasi vedellä ja tarvittaessa voit lisätä sekaan tilkan öljyä.

5. Annostele laustaselle mehevä annos pastaa ja kastiketta. Halutessasi voit kruunata koko komeuden juustoraastella.

Neiti Omenapuu (ja Neiti Mansikkatarha hengessä mukana)