Herkkumakaronit ja paljon pahaa mieltä

Viidennellä kerralla makaronit näyttivät samalta kuin aina aiemminkin - erittäin herkullisilta. Jossain mielentilassa, joku olisi niitä saattanut luulla haperoksi menneiksi aivoiksi, mutta ei. Ne olivat ehtaa tavaraa - Ruotsalaisia pikamakaroneja.

Jos haluat päästä ruoanvalmistuksessa samaan lopputulokseen kuin me pääsimme, niin noudata näitä ohjeita. Halutessasi voit myös soveltaa reseptiä tai käyttää järkeä ruoan valmistuksessa. Otamme mielellämme vastaan myös muiden vinkkejä esimerkiksi trangiaruoanvalmistuksen suhteen.

1. Virittele trangia tulille. Lisää sinolin sekaan pieni osa vettä, jotta astiat eivät menisi niin nokisiksi (Tämä vinkki on muuten totta. Bongasin sen trangiapaketista). Jos liekki ei millään meinaa syttyä, niin lisää hiukan sinolia.

2. Lisää astiaan mielestäsi riittävä määrä vettä ja nakkaa makaronit samantien sekaan. Tällä toiminnolla voit varmistaa makuhermoja kutkuttavan limaisuuden. Lopputuloksena saat ihanasti litistyneet ja märille jauhoille maistuvat limamökylät lautaselle. Erähenkisyyden nimissä ruokailimme kaikki samasta trangia-astiasta.  

3. Nakkaa sekaan yksi tai mielestäsi sopiva määrä maustekuutioita. Kasvisliemikuutiot antavat makaronin sekaan mukavia oransseja pilkkuja, jotka ovat tarkoitettu syötäviksi. Tämä väriominaisuus sisältyy ainakin Pirkka-kasvisliemikuutioiden rakenteeseen. Nami nami!

4. Luultavasti trangian liekki sammuu keittämisen aikana muutamia kertoja, eikä vesi välttämättä edes ala koskaan kiehua(meille kävi joka kerta niin), niin trangiassa on jokin hämmästyttävä ominaisuus, joka saa pikamakaronitkin pehmeiksi. Ehkä salaisuus on vedessä liottaminen! Joka kerta vesi lämpeni ja alkoi tuottamaan kuplia, mutta koskaan se ei trangialla lämmitettäessä alkanut sillä tavalla kiehumaan kuin kiehumisen käsitän.

5. Kun makaronit ovat olettavasti pehmeitä, niin kaada jollakin konstilla ylimääräinen vesi astiasta pois ja lisää sekaan nokare voita (Tosin en maista eroa makaronimössöllä, jossa on voita tai ei ole sitä). Koko makukokemuksen voit pelastaa ketsupilla. Jos haluat kokata todellisen juhla-aterian, niin voit sekaan kaataa esimerkiksi tomaattimurskaa ja pari ilmassa lentelevää hyttystä.

Lisäksi trangia on erinomainen hyttyspyydys. Trangian ytimestä oli tullut monien hyttysten viimeinen majapaikka, kun he uteliaisuuttaan lensivät liekkiin ja ilkeä liekki heidät grillasi hengiltä.

1807024.jpg