Varaslähtö laskiaiseen! Laskiaissunnuntaihan on vasta 22.2., mutta näin tammikuussakin on mukava juhlistaa arkea ja kutsua ystävät kahvittelemaan.



Tässä peruspullataikinan ohje, jota itse käytän:

5 dl maitoa

1 muna

1 tl suolaa

2 dl sokeria

1 rkl hienonnettua kardemummaa

n. 1 kg vehnäjauhoja

2 ps kuivahiivaa

200 g voita/margariinia


Näin se valmistuu:

Kuumenna maito lämpimäksi (+42 astetta). Lisää muna, suola, sokeri, kardemumma ja osa jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää loput jauhot ja sulatettu voi. Alusta taikina kimmoisaksi, ja käsistä ja kulhon reunoista irtoavaksi.

Kohota taikinaa lämpimässä ja vedottomassa paikassa (mikro on kätevä) ainakin 30 min, mieluiten enemmänkin.

Leivo taikinasta pikkupullia, korvapuusteja, voipullia tai jollain herkullisella täytteellä esim. mustikoilla kruunattuja pieniä pullapiiraita. Paras mustikkapiirakka syntyy pullataikinasta! Kohota pullia vielä pellillä leivinliinan alla tovi. Voitele ne munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin kullertavia.


Ja näin taikina muuntuu laskiaispulliksi:

Tuoreita pikkupullia

Hilloa (vadelma ehdoton lemppari!)

Kermavaahtoa


Halkaise pullat varovasti. Sipaise kantapuolikkaaseen hilloa ja pursota/nosta lusikalla kermavaahtoa hillon päälle. Laita pullan kansi kiinni, ja asettele tarjoiluastialle. Laskiaispullat maistuvat parhaimmilta ulkoilun jälkeen kuuman kaakaomukillisen kera.


Neiti Mansikkatarha