Perjantain kunniaksi pitsaa! Ja tietysti opiskelijan lempparievästä täytteenä: tonnikalaa! Saanko esitellä, Tonno Special.

 


Pitsapohja italialaisittain:

1 pitsa = pellillinen

Tämä ohje on muistaakseni jostain Internetin ihmeellisestä maailmasta, ja muistuttaa hämmästyttävän paljon aitoa, italialaista pitsapohjaa: ohutta ja rapeaa, mutta täyteläistä. Ei mitään jenkkityylistä pullamössöä.


n. 4 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1/2 pss kuivahiivaa

1 rkl öljyä

n. 1 1/2 dl lämmintä vettä


Sekoita jauhot, suola ja kuivahiiva keskenään. Lisää öljy ja vesi. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla kymmenisen minuuttia, kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Sipaise öljyä kulhon reunoille ja pohjalle, ja laita taikina siihen kohoamaan n. 30 min vedottomaan paikkaan. Kumoa taikina ja vaivaa taas n. 5 min. Kohota vielä puolisen tuntia kulhossa. Kumoa, vaivaa ja puristele ilmat pois. Kauli ohut (vajaa 1cm) pitsapohja ja lisää täytteet. Paista 220 asteessa n. 15-20 min.


Tomaattikastike

yhteen pitsaan


n. 3 rkl tomattipyreetä

vajaa dl ketsuppia

tilkka vettä

oreganoa ja basilikaa, hyppysellinen mustapippuria

tarvittaessa valkosipulia


Sekoita sörsseliksi ja lätki pitsalle. Ainemäärät ovat sattumanvaraisia.


Tonno Special

yhteen pitsaan


1 prk tonnikalaa

Kinkkua

1/2 pieni sipuli

pari valkosipulin kynttä

1/3 paprika

herkkusieniä maun mukaan

katkarapuja

1 pss juustoraastetta


Ripottele pitsapohjalle tomaattikastikkeen päälle puolet juustoraasteesta. Kokoa pohjalle ensin tonnikala, sitten kinkkua, sipulia, paprikaa, herkkusienet ja katkaravut. Ripottele vielä lopuksi pintaan loppu juustoraaste. Ei kaipaa enempää oreganoa ym, mikäli ne ovat jo kastikkeessa.


Neiti Mansikkatarha