Perjantain kunniaksi pitsaa! Ja tietysti opiskelijan lempparievästä täytteenä: tonnikalaa! Saanko esitellä, Tonno Special.
Pitsapohja italialaisittain:
1 pitsa = pellillinen
Tämä ohje on muistaakseni jostain Internetin ihmeellisestä maailmasta, ja muistuttaa hämmästyttävän paljon aitoa, italialaista pitsapohjaa: ohutta ja rapeaa, mutta täyteläistä. Ei mitään jenkkityylistä pullamössöä.
n. 4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1/2 pss kuivahiivaa
1 rkl öljyä
n. 1 1/2 dl lämmintä vettä
Sekoita jauhot, suola ja kuivahiiva keskenään. Lisää öljy ja vesi. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla kymmenisen minuuttia, kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Sipaise öljyä kulhon reunoille ja pohjalle, ja laita taikina siihen kohoamaan n. 30 min vedottomaan paikkaan. Kumoa taikina ja vaivaa taas n. 5 min. Kohota vielä puolisen tuntia kulhossa. Kumoa, vaivaa ja puristele ilmat pois. Kauli ohut (vajaa 1cm) pitsapohja ja lisää täytteet. Paista 220 asteessa n. 15-20 min.
Tomaattikastike
yhteen pitsaan
n. 3 rkl tomattipyreetä
vajaa dl ketsuppia
tilkka vettä
oreganoa ja basilikaa, hyppysellinen mustapippuria
tarvittaessa valkosipulia
Sekoita sörsseliksi ja lätki pitsalle. Ainemäärät ovat sattumanvaraisia.
Tonno Special
yhteen pitsaan
1 prk tonnikalaa
Kinkkua
1/2 pieni sipuli
pari valkosipulin kynttä
1/3 paprika
herkkusieniä maun mukaan
katkarapuja
1 pss juustoraastetta
Ripottele pitsapohjalle tomaattikastikkeen päälle puolet juustoraasteesta. Kokoa pohjalle ensin tonnikala, sitten kinkkua, sipulia, paprikaa, herkkusienet ja katkaravut. Ripottele vielä lopuksi pintaan loppu juustoraaste. Ei kaipaa enempää oreganoa ym, mikäli ne ovat jo kastikkeessa.
Neiti Mansikkatarha
Kommentit